Solund barne- og ungdomsskule

Solund barne- og ungdomsskule

Postadresse: , 6924 Hardbakke

Besøksadresse: , 6924 Hardbakke

Telefon: 57 78 62 30

Kontaktperson: Jan Lohne, jan.lohne@solund.kommune.no

Tal på produksjonar: 2

  • Alle

We Come from Far, Far away - H20

Scenekunst, Trinn: 5-7
Denne teaterførestillinga baserar seg på historier frå mindreårige asylsøkarar på Hvalstad transittmottak i Asker. Publikum får oppleve ei nær og intens atmosfære i eit stort telt der dei følgjer ungdomane Omar og Abdallah på flukt frå Aleppo i Syria til Oslo S. Diverre kjem berre ein av dei fram...
​​​​​​​
​​​​​​​Framsyninga varar i 55 minutt og etterpå er det ope for samtale mellom elevane og utøvarane (om lag 10-15 minutt). NIE teater ynskjer å skape dialog om korleis det er å vere barn på flukt.​​​​​​​We Come from Far, Far Away blei tildelt Heddaprisen for beste førestilling for ungdom 2017.

Å vente på FN - V21

Film, Trinn: 8-10
Gjennom dokumentarfilmen “Å vente på FN” blir elevane kjende med ein familie på fire frå det okkuperte Vest-Sahara. Familien har budd i ein flyktningleir i over 40 år.  Etter at elevane har sett den 35 minutt lange dokumentaren, vil regissør Ane Oltedal og regiassistent Asria Mohamad, som vaks opp i flyktningleiren, ha ein samtale med elevane.Vest-Sahara er okkupert av Marokko, og i over 40 år har det saharawiske folket levd i provisoriske flyktningleirar i ein ørken i Algerie.  Familiefaren Bah har vakse opp med forteljingar om kampar i heimlandet, Vest-Sahara. Både faren og bestefaren hans kjempa for heimlandet med våpen. Alt Bah gjer er å vente, - evig venting i ein ørken i eit framandt land. Kanskje burde dei ta til våpen igjen, tenkjer han. Sonen Taleb likar ikkje at faren stadig snakkar om krig.Elevane får eit nært innblikk i korleis ein heilt vanleg familie, i ein heilt uvanleg situasjon, får kvardagen til å gå rundt med små utsikter til ei betre framtid. Etter filmvisninga vil Ane Oltedal og Asria Mohamad samtale med elevane. Her kan dei ta opp mange tema som er relevante i ulike fag i vgs og på U-steget; geopolitikk, FN, EU,  flyktningar, bistand, medieetikk, mediepåvirkning m.m.Vedlegget viser at dokumentaren enkelt kan brukast til å ta opp tema som som er nedfelte i skulen sine læreplanar. 
Uttrykksform
Åpne filter