Auklandshamn skule

Auklandshamn skule

Postadresse: Stølen 12, 5551 AUKLANDSHAMN

Besøksadresse: Stølen 12, 5551 AUKLANDSHAMN

Telefon: 53 74 83 60, 53 74 83 61, 53 74 83 62

E-post:torhild.opedal@sveio.kommune.no, camilla.tverfjell@sveio.kommune.no, alexandra.windsheimer@sveio.kommune.no

Kontaktperson: Camilla Tverfjell, camilla.tverfjell@sveio.kommune.no (kontaktlærar 1.&2. klasse), Torhild Opedal, 53 74 83 60, torhild.opedal@sveio.kommune.no

Tal på produksjonar: 2

  • Alle

Digitalt tilbod, Les for livet! - V20 og H20

Litteratur, Trinn: 5-7
To framtidsmenneske er fanga i romsonden Littera, og berre litteraturen kan redde dei! Les for livet! er ei teaterframsyning som løfter fram aktuell litteratur for barn og unge på nynorsk, og målet er å gje elevane leselyst. Skodespelarane Hanne Mellingen og Ronnie Mega Herdlevær skulle eigentleg ha vore på DKS-turné i Vestland i vår. På tampen av skuleåret vart det laga ein digital versjon aom omhandla "Les for livet!". Den kom så seint i skuleåret at ikkje alle hadde høve til å nytte den. Vi har difor fått ny avtale som gjer at videoen blir tilgjengeleg for haustsemesteret 2020.Dette er ikkje sjølve framsyninga Les for livet!, men ein 15 minutts smakebit som skulane kan nytte. Den er ei god oppmuntring til leselyst for elevane!
Lekje til filmen på Vimeo ligg her.

Informasjon om framsyninga som skulle på turné 

Screening - med verkstad - H20

Visuell kunst, Trinn: 5-7
“Screening” betyr å undersøke og å kaste lys på noko.Videokunstnaren Verena Scholz viser ein eigen installasjon der elevane sjølve blir ein del av eit interaktivt kunstverk.Elevane får sjå og høyre om screening-installasjon som ein del av samtidskunsten. Dei får teste ut korleis ein kan jobbe med lys, skygge og objekt i eit rom, samt motiv, storleik og avstand. Prosjektet stimulerar til å bruke digitale medium og datateknikk som kreative verktøy og utfordrar elevane til å tenke i fleire dimensjonar samstundes.Produksjonen består av to delar; visning og verkstad. I verkstaden blir elevane delte inn i grupper og får innføring i teknikk, fotografering, digitale medium og bruk av projektor.Arbeidet med screening-eksperimenta blir dokumentert og presentert avslutningsvis i ei felles framsyning.
Uttrykksform
Åpne filter